From the tennis court to sneakers

1 2 3  5 6 7

Hij is 67 jaar, kaal en met een prominente, grijze snor. Hij is alles behalve een aantrekkelijke, charmante man én toch kreeg ik hem niet uit mijn hoofd. De afgelopen weken bleef ik zijn naam maar googlen en heeft hij zelfs een eigen Pinterest board gekregen op mijn account. Ja, mijn liefde voor Stan Smith is de afgelopen weken gestegen naar een nieuw hoogtepunt.

Smith is een grote naam in de tenniswereld. Zo heeft hij onder andere Wimbledon gewonnen en is hij opgenomen in de Tennis Hall of Fame. Ik ben niet zo sportief en vooral tennis boeit mij vrij weinig. Wat ik wél interessant vind zijn schoenen en toen ik deze pareltjes zag wist ik dat het niet lang zou duren voor ik ze in mijn bezit zou hebben.

4

Naamloos-2 bewerkt

In 1971 kwam de eerste Adidas Stan Smith al uit. Qua uiterlijk vrijwel exact hetzelfde. Na veertig jaar wordt de schoen vaker verkocht dan ooit. In Parijs lopen de Françaises er al een tijdje mee weg. De schoen wordt tegenwoordig niet meer als tennisschoen gezien, maar valt onder de alledaagse sneakers. Ik ben blij met mijn nieuwe schoentjes! Ik heb de suède, groene versie. Ze zijn momenteel in vrijwel elke sneakerwinkel uitverkocht maar in december komt Adidas weer met een nieuwe lading Smiths.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s