HEMA Brush Cleaner

1
Je kwasten wassen is een klusje wat je vaak vergeet. Of uit luiigheid gewoon niet doet. Bij mij ligt het aan dat laatste: ik heb er gewoon nooit zin in. Het kost veel tijd, je moet wachten tot ze weer droog zijn en het is vaak lastig om de kwasten weer in de oorspronkelijk vorm terug te krijgen. Misschien komt dat ook omdat ik mijn kwasten altijd grondig was. Ik vul de wasbak met lauwwarm water, laat mijn kwasten erin weken en was ze daarna ook nog eens één voor één met babyshampoo. Ze worden er heel schoon en super zacht van, maar het vergt gewoon heel veel tijd. Reden genoeg dus om op zoek te gaan naar een ander alternatief!

2
Ik kwam uit bij de brush cleanser van Hema. Lekker betaalbaar en ik hoef geen speciaal badje te maken voor mijn kwasten. Je gebruikt de cleanser door hem direct aan te brengen op de kwasten. Je kan het ook op een schone tissue of handdoek aanbrengen om vervolgens de kwasten ermee te reinigen. Dit laatste vind ik het fijnste werken. Zo kan je de kwasten voorzichtig schoonwrijven. Het allerfijnste aan deze cleanser vind ik dat je daarna niet meer met water in de weer hoeft. Het schoonwrijven is genoeg, je hoeft de kwasten daarna niet meer uit te spoelen met water.

Dit is natuurlijk geen grondige reiniging, maar wel goed om eens in de zoveel tijd te doen. Het beste is om je kwasten elke week te reinigen. Als je ook je vriendinnen regelmatig opmaakt, is het verstandiger om dit ritueel nog vaker te herhalen. Ik gebruik de cleanser vaak als ik bijvoorbeeld restjes van een donkere kleur op de kwast heb zitten maar daarna in een lichte kleur wil gaan.

Reiniger: HEMA Brush Cleanser | Kwasten: Real Techniques

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s