JEZUS

1
Een tijdschrift genaamd JEZUS! dat geschreven is door een ongelovige hoofdredacteur? Yes, dat klopt helemaal! Deze glossy is helemaal gewijd aan de persoon wiens naam wij elke dag wel eens roepen. Is het niet omdat we bidden tot hem, dan is het wel omdat we schelden of onszelf pijn hebben gedaan. In Nederland wordt zijn naam gerust 30 miljoen keer per dag uitgesproken, alleen al in Nederland.

2
Mijn tijdschriftenhart begint al te kloppen als ik de woorden eenmalige editie lees. Ik weet dat het dan een exclusief item is en ik krijg zoveel spijt als ik er later niet meer aan kan komen. €7,95 lijkt dan ook veel geld voor een tijdschrift, maar dit tijdschrift heeft zo’n andere invalshoek dat ik hem toch meenam. En daar heb ik geen spijt van gekregen! De quote op de eerste bladzijde bleef door mijn hoofd spoken: veel beroemdheden kregen hun eigen glossy. Maar de bekendste persoon op aarde nog nooit. Hoe waar is dit? We kopen massaal het nieuwe blad van Wendy van Dijk en lezen maar wat graag over Kim Kardashian. Maar de man waar we állemaal wel eens van gehoord hebben, daar lezen of horen we zelden over in het nieuws.

4
3
Wat ik zo leuk vind, is dat hoofdredacteur Arthur Japin zelf niet gelovig is. Hij is voor dit blad speciaal naar de woestijn in Israël gegaan op zoek naar bezinning. Echter sliep hij in een tentje en werd zijn moment van stilte overstemd door oorlogsgeweld. “Op dat moment gingen mijn ogen open”, vertelt hij in het blad. Het interview is echt mooi om te lezen. Maar niet alleen het interview, ook de overige artikelen zijn zeker de moeite waard. Zo gaat het erover hoe Jezus eruit zou zien als hij nu nog zou leven, wat voor muziek hij tof zou vinden “Jezus zou van gospel houden, of anders soul of reggae. Heel chill allemaal”. Hierboven zie je ook dat het over Versace gaat. Ook onderwerpen zoals maagd zijn, homo zijn, non worden of juist Jezus uit je leven verwijderen. Je vindt zelfs nail-art terug in dit tijdschrift.

5
6
De allermooiste bladzijde vind ik deze. Precies zoals het is. Vergeving is een blanco vel. Helemaal opnieuw beginnen. Een schone lei.

Yes, ik vond dit een heel mooi tijdschrift. De insteek is een keer totaal iets anders en de onderwerpen die besproken worden vind ik heel mooi. Ik moet wel zeggen dat ik religie heel interessant vind. Ik ben niet gelovig (ondanks mijn voornaam), maar sta wel open om te leren over verschillende culturen. Deze glossy is een eenmalige uitgave en is denk ik nog maar kort te koop. Je kan hem gewoon bij de Bruna of plaatselijke boekenwinkel kopen. Ik heb hem zelfs op het station gespot. JEZUS! kost €7,95 en telt 130 bladzijdes. Het is niet wat je verwacht. Geloof me.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s