DIY: Fishtale

diy fishtale 1

1. Trek een scheiding door je haar. Dit kan in het midden, of iets van het midden afgeweken. Als je dit laatste doet is het mooi om de helft met het minste haar te gebruiken voor de vissengraat vlecht.

2. Pak een pluk haar. Ik heb het voorste plukje gepakt en dan vooral het haar bovenop gepakt. Hierdoor voorkom je dat het vlechtje vooraan je hoofd wat loopt te bungelen. Als je wat meer haar van de bovenste laag pakt, blend het vlechtje wat mooier met de rest van je haar.

3. Heb je de perfecte pluk gevonden? Mooi! Dan gaan we verder met stap 3. Je verdeelt dit plukje weer door tweeën.

4. Nu komt de truc: je pakt van het linker plukje haar weer een mini plukje. Maar niet zomaar, je pakt hem zo ver mogelijk achteraan. Dan breng je die over de pluk naar het midden en voeg je hem bij de rechter pluk. Daarna pak je bij de rechter pluk ook achteraan weer een klein plukje, en ook deze breng je naar het midden en voeg je daarna bij de linkerpluk. Je kruist dus als het waren de haren steeds en brengt ze naar ‘de overkant’: naar de andere pluk dus dan waar je het haar vandaan hebt gepakt.

5. Als je lang haar hebt, ben je wel even bezig. Vooral als je kleine plukjes pakt. Mijn tip is om wat grotere plukjes te pakken: zo krijg je een vollere vlecht en is hij wat rommeliger. Ik vind dat zelf een heel stuk mooier staan, dat nonchalante. Als laatste trek ik de vlecht uit elkaar. Ik herhaal dit zo’n vijf keer achter elkaar. Hoe rommeliger en breder de vlecht, hoe mooier vind ik.

vlaagje-wind

Hier zie je mijn vissengraat vlecht als hij helemaal klaar is! Nonchalant, maar je hebt toch iets met je haar gedaan. Perfect voor de zomerdagen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s