FEED ON FLEEK

Vandaag een post over de app die al jaren mijn favoriet is: Instagram! Instagram hoort al een hele poos in het social media rijtje samen met Twitter, Facebook en tegenwoordig ook Snapchat. Inmiddels heb ik ruim 1.500 foto’s op mijn Instagram account staan en de eerste foto postte ik zo’n 200 weken geleden. Een tijdje heb ik mijn Instagram een beetje verwaarloosd, maar de laatste maanden heb ik het weer herontdekt en dat merkten jullie ook. Wat krijg ik veel complimentjes over mijn feed op Instagram! Vandaag vertel ik jullie al mijn geheimen!

Schermafbeelding 2015-06-12 om 13.07.19
Hierboven zie je een paar foto’s uit mijn feed. Zoals je ziet hebben ze een eenheid in stijl. Op elke foto zie je namelijk een lichte kleur terug komen. Ik heb ervoor gekozen om de witte kleur centraal te houden. Soms in een crèmeversie, soms iets meer pastel, maar altijd zijn mijn foto’s erg licht en wit. Zo zie je dat de foto van mijn gezicht van de zijkant (die vooral draait om het showen van mijn nieuwe oorbellen), eigenlijk weinig wit bevat. Mijn haar is erg donker en neemt een groot gedeelte van de foto in beslag. Daarom trok ik een wit shirt aan voordat ik de foto ging maken. Zo past het toch weer bij de rest!

Schermafbeelding 2015-06-12 om 13.11.13
Zoals je ziet kan ik dus niet élke willekeurige foto op Instagram posten. Soms vind ik dat jammer. Ik kan bijvoorbeeld geen gezellige foto uit de kroeg met mijn vriendinnen posten, omdat dit veel te donker is voor mijn feed. Dit is ook de reden waarom ik toen ik Anna Nooshin van NSMBL.nl tegenkwam, haar meesleurde naar een witte muur. Ik wilde zo graag dat ik een foto met haar op Instagram kon zetten. Gelukkig moest ze erom lachen en snapte ze het helemaal hoe het is om je feed on fleek te willen hebben.

Ik maak veel van mijn foto’s met mijn camera, maar ook regelmatig maak ik er eentje met mijn iPhone 5s. Die maakt namelijk prima foto’s! Maar vaak heb ik foto’s waar ik zelf opsta, en die maak ik met mijn camera. Zo kan ik hem op het statief en op de zelfonstpanner functie zetten, en kan ik de pose innemen. Soms neem ik wel vijftig foto’s en upload ik ze op mijn computer. Ik pas het licht aan en dan verzend ik hem weer naar mijzelf zodat ik hem op mijn telefoon weer kan openen. Dan bewerk ik hem nog wat meer via verschillende apps op mijn telefoon, maar daarover zometeen meer! Dit betekent dus dat ik vrij veel tijd kwijt ben met één foto. Niet altijd hoor, maar soms als ik écht een toffe foto wil maken dan kan ik er wel wat tijd voor uittrekken. Maar dat is niet erg, ik vind het alleen maar heel leuk om te doen! En als het dan likes oplevert en het past mooi bij de rest van de foto’s ben ik een gelukkig meisje. Instagram is voor mij een nieuw soort visitekaartje.

How to: Instagramfoto’s bewerken

1
Over naar het bewerken van de foto’s, want een foto is natuurlijk nooit zo wit van zichzelf. Zoals ik al zei bewerk ik mijn foto’s soms via Photoshop. Dit doe ik vooral als ik een foto via mijn camera heb gemaakt. Ik moet ze dan toch eerst op mijn laptop zetten voordat ik ze naar mijzelf kan verzenden om vervolgens op mijn mobiel te kunnen openen. Maar ik gebruik ook verschillende apps. Hierboven zie je mijn favorieten, die samengebundeld heb in het mapje ‘Fotografie’. Ik gebruik eigenlijk vooral Afterlight en VSCOcam. Een tijd geleden bewerkte ik mijn foto’s nog met een witte rand eromheen, mocht je dit ook willen doen dan is Squaready een handige app daarvoor! Tegenwoordig vind ik het leuk als mijn foto’s gewoon vierkant zijn.

2
Afterlight
Mijn fávoriete app om te bewerken is Afterlight. Hij kost geloof ik een paar cent, maar dat is hij het helemaal waard! Daarbij deel ik mijn account vaak met vriendinnen waardoor we niet allemaal voor de app hoeven te betalen. De app is super handig in gebruik. Je kunt een foto uit je cameraroll kiezen, of zelf een foto ter plekke maken. Ik ben voor het rechtericoontje gegaan omdat ik al een foto in mijn cameraroll had die ik wil gaan bewerken.

3

Hier zie je de foto die ik gepakt hebt. Een foto van mijn Levi’s shortje met dezelfde bloementjes in de achterzak als hier op de achtergrond van de foto’s. Zoals je ziet is hij langwerpig, en dat wil ik niet. Daarom crop ik hem eerst. Ik zorg ervoor dat er een stukje van de witte muur bij zit, want zoals ik al eerder vertelde is wit mijn kleur wat mijn feed een eenheid geeft.

4
Dan maak ik hem een stuk lichter! Ik houd van lekker lichte foto’s.

5
Als laatste gooi ik er nog een filter overheen. Afterlight heeft verschillende hele mooie filters, maar ik vind Russ de mooiste. Hij zorgt ervoor dat de foto’s een grijstint over zich heen krijgen, waardoor de foto een stuk zachter van kleur wordt. Ik zorg ervoor dat het niet te overheersend wordt en haal de filter dan ook een stuk terug, meestal schuif ik hem zo ver terug dat hij rond de 15 zit.

Likes krijgen
De foto hierboven, van het Levi’s shortje kreeg ruim 400 likes! Voor mij is dat echt veel, omdat ik eigenlijk nooit hashtags gebruik. Wel tag ik personen in mijn foto’s. Zo heb ik nu een shortje van Levi’s aan, dus tag ik Levi’s erin. Dit deed ik in eerste instantie zodat mijn volgers kunnen kijken waar mijn kledingstukken vandaan komen, maar nu is het al twee keer voorgekomen dat een groot merk mijn foto daardoor ook heeft geliked. En dan begint het; heel veel andere mensen zien dit en gaan hem dan ook liken. Misschien een handige tip als je meer likes wilt krijgen!

6
VSCOcam
Nog een andere app die ik heel lang niet snapte. Ik had hem gedownload omdat iedere blogger er zo enthousiast over was, maar ik snapte gewoon niet waarom. Tot ik het filmpje van Anna Nooshin bekeek. Zij legt uit hoe ze haar Instagramfoto’s bewerkt en vertelde dat ze deze app alleen gebruikt om haar foto’s van te voren in te laden.

En dat is wat ik nu ook doe. Ik laad de bewerkte foto in in VSCOcam en daardoor kan je zien of de foto bij de rest van de foto’s past. Is hij té licht geworden? Of heeft hij een te roze ondertoon? Je ziet het allemaal zonder dat je hem al op Instagram hebt gezet. Is hij niet helemaal zoals je wilt dan kan je hem nog even aanpassen voordat je hem online gooit. Super handig dus!

7
Hier zie je wat foto’s van de laatste tijd. Soms wacht ik met het plaatsen van een foto. Zo wil ik liever niet tien selfies achter elkaar plaatsen. Ik zie dan in VSCOcam dat dat gewoon een overload wordt aan selfies. Zo plaatste ik eerst de foto met de Hamburger en het ‘insert your fries here’ T-shirt, toen een foto van mijn Stan Smiths en toen pas weer een foto waar ik zelf opsta met mijn oorbellen. Zo zie je ook een paar keer mijn haarkleur terug komen als hoofdkleur, wat ook weer zorgt voor eenheid, zonder dat het te veel zichtbaar is op één plek in mijn feed. Meestal plaats ik een foto wel meteen, omdat het anders verouderde informatie is, maar als het er echt beter uitziet dan wacht ik een dagje met posten en post ik eerst een andere foto.

8
A Beautifull Mess
Een andere app die heel erg leuk is om te gebruiken is ABM. Hierbij kan je heel makkelijk hartjes en tekst toevoegen in je afbeelding. Zoals in de foto hierboven. Daar heb ik in heel lichtroze ‘today’ toegevoegd. Omdat dat mijn essentials voor die dag waren. Geeft een foto net dat beetje extra en het kost helemaal niet veel werk. Je kan de tekst ook wat transparanter maken.

9
En dat is hoe ik mijn foto’s bewerk! Kost wat tijd, maar aangezien ik een opleiding doe waar graphic design een heel belangrijk onderdeel is, vind ik het alleen maar leuk om te doen! Daarbij zie ik het ook echt als mijn visitekaartje en is dit een van de eerste dingen waar je bij uitkomt als je mijn naam opzoekt op google. Denk aan stagebedrijven, zij zien, denk ik, liever dit soort foto’s dan de dronken foto’s waar jij in de kroeg staat met je vriendinnen.

Hoe ziet jouw Instagram feed eruit? En wat is jouw instagram? Ik vind het heel leuk om te zien hoe jullie feed eruit ziet en jullie te volgen!

4 reacties op ‘FEED ON FLEEK

 1. Hoi Mirre, Superleuk artikel! Goh..ik wist niet dat er hele kleur / strategiën ook achter schuilden. Haha… wat een werk. En ik heb nu al soms 10-15min dat ik loop te hannessen met 1 foto van mijn instagram. ^_^ En gebruik vast veelste veel # … nahja.. Dit was wel handig om te weten. Eens zien of ik er ook een soort van eenheid in kan krijgen. Heb jij nog tips voor me gericht op mijn instagram account dan misschien? Mijne is: https://instagram.com/zomijntje Thanx alvast. ^_~
  Heb me zojuist gelijk even gevolgd bij jou op insta iig, kan ik lekker neuzen hoe jij dat dan hebt. Ziet er mooi uit hier al iig. Groetjes en liefs, Mijntje.

  Like

  1. Wat een leuke reactie!! Ja, het inderdaad echt veel werk maar gelukkig studeer ik communicatie en doe ik veel met graphic design, dus ik vind het en heel leuk en ik leer het op school ook wel. Ik ben je terug gaan volgen en ik vind jouw Instagram er ook heel leuk uitzien! Volgens mij kook en eet jij echt heerlijk! De Amsterdam foto van een paar dagen geleden is ook echt mooi! Je stijl is mooi omdat het hele warme foto’s zijn, keep it up! Liefs!

   Geliked door 1 persoon

 2. Hoi Mirre, ^_^ dat scheelt wel als je het al zo leert. Ik zag dat je me terug volgt, lief & leuk! En dankje voor jouw lieve woorden. Koken doe ik graag en het lukt meestal goed..soms ook niet hoor en dan bakken we maar een eitje. Haha… Tof dat je even de tijd hebt genomen om mijn account te checken, dat waardeer ik enorm. Dus er zit wel al een soort eenheid in vind jij dan?! Ik houd jouw dingetjes in mijn hoofd iig. Thanx en liefs,

  Like

  1. Yes, er zit zeker eenheid in! Ik heb alles heel clean en probeer veel wit te gebruiken in mijn foto’s, maar jij hebt veel foto’s van heerlijke gerechten en daar passen warme filters heel goed bij, precies zoals jij doet! Ik vind het ook heel leuk dat je veel uitlegt in de foto’s bij de recepten; soort mini tutorials op Instagram! XX

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s