WENKBRAUWEN: Review + How To

1Wenkbrauwen zijn één van de belangrijkste features in het gezicht. Ze geven je gezicht karakter. Als ik mijn wenkbrauwen heb gedaan, voel ik mij meteen een stuk meer verzorgd en heb ik het gevoel alsof mijn andere make-up (zoals mascara, foundation en een mooie lippenstift) een stuk mooier staan.

2
3
Ik gebruik al jaren het Wet ’n Wild wenkbrauw kitje. Dit is de Ash Brown versie. Echter is de verkrijgbaarheid van dit kitje altijd vrij lastig geweest. Ik moest heb bestellen via buitenlandse sites en dan moet je wachten tot hij binnen is. Tot nu! En daarom vond ik het ook de hoogste tijd om er een artikel aan te wijden. Het Wet ’n Wild kitje is nu namelijk ook te koop bij Action! En dan niet voor de bijna €10,00 die ik er toen voor betaalde, maar voor maar €0,89! Eigenlijk zou ik deze tip voor mijzelf moeten houden, zodat ik elk kitje zelf op kon kopen omdat ik zó’n fan ben van deze kleurtjes en houdbaarheid. Maar ik kan zo’n goede tip natuurlijk niet voor jullie achterhouden. Oké, over naar de review en de swatches.

4
Uiterlijk
Het kleine doosje ziet er prima uit. Hij is doorzichtig waardoor je meteen kunt zien welk product je pakt. Hij heeft een mini pincet (handig als je je wenkbrauwen bent vergeten te epileren!) en een klein kwastje. Zo hoef je niet je eigen kwasten mee te nemen, maar ik vind mijn schuin afgesneden Real Techniques kwast toch iets fijner om te gebruiken voor mijn wenkbrauwen. Die is iets dikker en zachter. Maar het kwastje dat bij het kitje zit is opzich prima om te gebruiken.

Ik gebruik dit kitje dus al jaren en hij was dan ook zo goed als op, de Action bracht hem op precies het juiste moment uit! Ik woon op kamers in Tilburg en reis daarom veel van mijn ouderlijk huis naar mijn kamer, maar het doosje is nog nooit open gegaan in mijn tas; een groot pluspunt wat mij betreft!

5

6

Swatches
Zoals je ziet zitten er twee kleuren en een wax in. De wax heb ik om heel eerlijk te zijn nog nooit gebruikt. Ik gebruik op warme dagen een oogschaduwbasis op mijn wenkbrauwen, en breng dan het poeder aan. Op die manier blijft het ook prima zitten. Maar ook zonder primer van te voren, heb ik nog nooit gehad dat mijn wenkbrauwen niet mooi op zijn plaats bleven zitten.

Je hebt een warme, lichtere kleur en een kleur die ik zou omschrijven als asbruin. Die is ook wat donkerder. Ik gebruik beide kleuren en zometeen ga ik jullie uitleggen hoe ik dat doe. Ik denk namelijk dat je een natuurlijke wenkbrauw niet creëert door maar één kleur te gebruiken, maar door ze te mengen en mooi in elkaar over te laten lopen. De kleuren zijn prima gepigmenteerd, maar vervagen ook mooi. Dit vind ik zelf heel belangrijk, omdat je natuurlijk geen twee donkere, harde strepen als wenkbrauwen wil.

collage 1 jpg

Stap voor stap tutorial
1. Dit is mijn natuurlijke wenkbrauw. Ik heb licht/middenbruin haar van mijzelf, dus ik vind de kleur van mijn natuurlijke wenkbrauwen veel te licht ogen. Zoals je ziet zitten er ook een paar lichte plekken tussen.

2. Ik begin altijd met de lichte kleur uit het pallet. Ik begin bij het begin van mijn wenkbrauw en volg de onderste lijn.

3. Dit doe ik tot ik op het hoogste punt van mijn wenkbrauw ben uitgekomen. Ik vind het zelf het mooiste als ik mijn natuurlijke vorm volg. Ik heb wel eens geëxperimenteerd hiermee (ze wat rechter gemaakt of juist een stuk dikker, maar ik merk dat dit gewoon het mooiste bij mijn gezicht staat).

4. Dan volg ik met de lichte kleur ook de bovenste lijn van mijn wenkbrauw. Ik druk niet hard, ik wil dat het een beetje wordt opgevuld maar dat er niet te veel product bij de aanzet van mijn wenkbrauw zit. Daardoor worden ze namelijk veel te hard en krijg je een strengere blik, iets wat je natuurlijk niet wilt.

5. Dan is het tijd voor de donkere kleur! Ik dip mijn kwast erin en begin op het punt waar ik net eindigde; dus in het midden van de wenkbrauw. Deed ik net alleen nog maar de lijnen tekenen; nu begin ik echt met het inkleuren van de wenkbrauw zelf. Ik teken het uiteinde bij met de donkere kleur. Ik zorg ervoor dat ik steeds een beetje meer naar de aanzet toewerk, maar doe tussendoor geen extra product op mijn kwast. Ik wil graag dat de aanzet licht blijft en het uiteinde donker is. Zo creëer je een soort ‘ombre wenkbrauw’ en dat ziet er veel natuurlijker uit dan dat je de hele wenkbrauw zou bijkleuren met de donkere kleur.

6. Als finishing touch kan je concealer toevoegen. Hierdoor maak je de lijn wat strakker en highlight je je wenkbrauwbot ook meteen. Een soort mini wenkbrauwlift krijg je hierdoor. Ik doe dit zelf alleen als ik echt zin heb om mijn make-up te doen (voor een feestje bijvoorbeeld) of als ik tijd overheb.

7. Soms kan je concealer heel goed zien zitten, vooral als je net iets te veel hebt gepakt. Dep dan zachtjes met je vinger onder je wenkbrauw zodat de concealer zich beter met je huid blend.

8. En dit is het eindresultaat! Wenkbrauwen die zichtbaar zijn, maar er nog steeds heel natuurlijk uitzien. Vergelijk het eens met de eerste foto; het lijkt net alsof mijn eyeliner en mascara er ook veel strakker en mooier uitzien terwijl ik alleen maar mijn wenkbrauwen bij heb gewerkt. Het ziet er allemaal minder rommelig uit.

Wat denken jullie van het Wet ‘N Wild pallet? En wat gebruiken jullie om jullie wenkbrauwen bij te werken; liever een potloodje of een poeder?

Een reactie op “WENKBRAUWEN: Review + How To

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s